FAQ - Laminat

1. Stalno se pojavljuju tragovi nakon pranja podnog laminata. Kako to mogu spriječiti?

Tragovi se često pojavljuju pri korištenju neodgovarajućih materijala za brisanje. Tako su, primjerice, krpe od mikrovlakana prilikom korištenja često previše namočene, što ostavlja tragove na osušenom podu. Ponekad pomaže ako promjenite vrstu krpe za brisanje, npr. koristite pamučnu. Također preporučamo brisanje u smjeru u kojem je laminat slagan pri postavljanju. Tragovi mogu biti uzrokovani prevelikom količinom sredstva za čišćenje. Kako biste izbjegli neželjene tragove nakon sušenja, pridržavajte se uputa za doziranje proizvoda.

2. Može li se emsal Laminat koristiti u nerazrijeđenom stanju?

Ne, to nije preporučljivo. Vrlo je važno da emsal sredstvo za čišćenje podova koristite otopljeno u vodi. Redovito pranje laminatnih podova vodom s dodanim emsal sredstvom ima impregnirajuće i stoga zaštitne efekte na spojeve i rubove. Krpa za brisanje smije biti samo blago namočena.

3. Želim da se moj laminat sjaji. Što trebam učiniti?

Izbjegavajte korištenje premaza za sjaj na laminatnim podovima. Svaki se nanijeti premaz nakon nekog vremena treba odstraniti temeljitim čišćenjem. Nažalost, takvo temeljito čišćenje oštećuje laminatne podove.
Za redovitu njegu i čišćenje preporučamo uporabu sredstva emsal Laminat.

4. Može li se sredstvo emsal Parket koristiti na laminatnim podovima?

Ne, zato što je to smjesa koja sadrži i vosak. Vosak nije pogodan za tretman laminatnih podova, budući da nema nikakvih pozitivnih efekata po laminat, a na njegovoj površini može formirati tanak masni sloj. Najbolja metoda je - ako je to moguće - koristiti od samog početka emsal Laminat otopljen u vodi i nanositi ga dobro ocijeđenom krpom.

Odabiru proizvoda

Koji je proizvod najbolji za moje potrebe?
Poda

Raznih vrsta podova

Koja je vrsta njege prikladna za koji tip poda?

Mali savjeti

Gdje emsal proizvodi mogu još pomoći. Saznajte više...

Pomoć i često postavljana pitanja

Koja bi mi pitanja mogla dodatno pomoći?